Upcoming: Blauwe sneakers

In het blog over modekleuren 2016 zagen we al dat blauw komend jaar door gaat zetten als trendkleur. En reken maar dat we dit terug gaan zien in de schoenen collectie! We zien allerlei kleuren blauw terug, van felblauw tot erg donkerblauw - tegen het zwarte aan. Wat jij kunt verwachten? Check het hier!  Lees meer: Upcoming: Blauwe sneakers

De 20 meest populaire sneakers 2015

Het einde nadert.. 2015 is bijna voorbij. Laten we eens terugblikken op het afgelopen jaar, wat hebben wij sneakerfreakers eigenlijk allemaal uitgespookt? Wat zijn de meest populaire sneakers 2015? Welke sneakers en trends verdienen een pluimpje? Je hebt natuurlijk zo je verwachtingen.. Maar kloppen deze ook? Wij zochten het voor je uit! Lees meer: De 20 meest populaire sneakers 2015

Bekende fashion bloggers en hun (shoe)style

Als fashion partij op het gebied van schoenen zijn wij zelf actief bezig met bloggen, maar volgen we ook bekende fashion bloggers waar we regelmatig mee samenwerken. De samenwerkingen hebben een tijdje stil gelegen en er zijn natuurlijk dagelijks nieuwe bloggers die over fashion schrijven. Tijd om de allerleukste fashion bloggers weer opnieuw onder de loep te nemen en meer over ze te weten te komen. Lees meer: Bekende fashion bloggers en hun (shoe)style

Sneaker trends door de jaren heen!


Geobsedeerd door sneakers? Dan ben je niet de enige! Wij hebben voor jou onderzoek gedaan naar de sneaker trends door de jaren heen. Hierin hebben we een aantal belangrijke sneaker modellen meegenomen, maar ook verschillende sneaker trends die we voorbij hebben zien komen. Tot slot vertellen we je meer over de upcoming sneaker trends en sluiten we af met een sneaker infographic.. Watch out! Lees meer: Sneaker trends door de jaren heen!

Brede blokhakken, grove zolen en tandwiel profielen

Dit seizoen gaan we voor grof. Vooral in de enkellaarsjes zien we deze trend terug. Wij zijn om meerdere redenen fan van de blokhak. Daarnaast is de grove zool een stoere toevoeging aan iedere schoen, waardoor je te maken krijgt met de meest vette contrasten. En wat dacht je van de hoekige tandwiel profielen? Check zelf! Lees meer: Brede blokhakken, grove zolen en tandwiel profielen

Geef je voeten een pre-winterboost!

Helaas (of voor sommigen misschien: YES!), winter is coming. Jouw voeten hebben afgelopen zomer natuurlijk aardig wat te verduren gehad. Met deze handige tips geef jij je voeten een pre-winterboost. Want hé, ook in de winter mogen je voeten niet vergeten worden. Voeten verzorgen doe je zo! Lees meer: Geef je voeten een pre-winterboost!

Trend: De vrouwelijke masculine look!

Masculine fashion voor vrouwen is hot. Dit seizoen zijn boyish kledingitems niet meer weg te denken uit onze garderobes. Het dragen van manly comfortabele kleding hoeft niet te betekenen dat je je niet meer vrouwelijk of zelfs sexy kunt voelen. Kijk zelf maar! Lees meer: Trend: De vrouwelijke masculine look!

Hot: urban streetwear voor dames en heren

Zowel bij dames als heren is de urban look razend populair. Hierbij gaat het om items als een ruime sweater, baggy jeans, opvallende rugzak, vette hoodie, muts, pet en t-shirt met opdruk. Voor dames en heren vind je hier diverse stoere streetlooks met een bijpassend paar dikke sneakers, boots en zelfs enkellaarsjes voor de dames. Lees meer: Hot: urban streetwear voor dames en heren

Kleurtrend najaar 2015: Marsala – dark red and berry.

Dit seizoen staat ons de dark red and berry look te wachten. We gaan deze kleur terug zien in kleding, make-up, haartrends en accessoires zoals tassen en schoenen. De kleur wordt ook wel ‘Marsala’ genoemd, en DIT is wat je er allemaal mee kunt! Lees meer: Kleurtrend najaar 2015: Marsala – dark red and berry.

Dé verklaring voor jouw schoenenverslaving

Voel jij je meestal schuldig na een aankoop? Kom je na een dag shoppen altijd terug met minimaal één nieuw paar schoenen? Puilen je kasten uit maar heb je nooit genoeg? Vind je het dan nóg gek dat mannen lopen te klagen over jouw schoenenverslaving? Dan heb jij vast behoefte aan een verklaring. Lees meer: Dé verklaring voor jouw schoenenverslaving

Sporten in stijl? Just do it.

Nu de Tour de France volop bezig is en de Wandelvierdaagse is begonnen zien we meer en meer mensen actief buiten sporten. Hardlopen is in, op welke manier dan ook. Iedereen heeft zijn of haar eigen manier, maar we willen er stiekem allemaal wel een béétje goed bijlopen, om het zweten en hijgen te compenseren. Wist je dat je dan ook beter gaat presteren?   Lees meer: Sporten in stijl? Just do it.

De evolutie van de trainers

Trainers zijn de laatste jaren meer een ‘ding’ geworden in de modewereld. Van glitter versies op de catwalk van Chanel tot de minimalistische versies die een statement werden. Een stijlvolle sneaker aan de voet staat gelijk aan een designertas om de arm. Het is niet de eerste keer dat de modewereld trainers omarmt en sinds de Olympische Spelen in 2012 groeit de populariteit van de sneaker gestaag. De groei van trends als sportswear en casual looks hebben zeker bijgedragen. Tijd om eens in de trainers te verdiepen. Lees meer: De evolutie van de trainers

Tijdloze combinatie: een spijkerbroek met een paar leren schoenen

Het is net als de slagroom op de taart, als de kop met de schotel… want de combinatie denim-met-leer doet het altijd goed. Het is inmiddels een tijdloze look geworden en behoort misschien wel tot de beste outfits aller tijden. Wat deze combinatie nou zo fantastisch maakt, Joost mag het weten – maar wij zijn er blij mee!  Lees meer: Tijdloze combinatie: een spijkerbroek met een paar leren schoenen

Cupsole of vulcanized outsole: wat is het verschil?

Er zijn talloze mogelijkheden als het gaat om de vorm van sneakers, het kiezen van het juiste paar is geen makkelijke opgave. Natuurlijk kunnen we niet precies vertellen welke sneakers het beste bij jou passen, maar we helpen je graag een beslissing te maken op basis van een klein beetje achtergrondinformatie. Sneakerfans weten wat een vulkanische zool (vulcanized) en een cupsole is, maar ben je ook bekend met het verschil tussen deze twee?  Lees meer: Cupsole of vulcanized outsole: wat is het verschil?

De gedrapeerde schacht: Lekker nonchalant

Dus jij wil voor het komende seizoen een paar laarzen aanschaffen, maar je hebt nog geen idee welke? Je kunt uiteraard voor een paar enkellaarsjes gaan – maar ja, daar loopt de hele vrouwelijke wereldbevolking al mee rond – dus besluit je om voor een laars te gaan met een hoge schacht die net onder je knie eindigt. Want boven de knie is niet jouw ding. Toch twijfel je: is het wel trendy en lijk je er niet kleiner door? Niet als je kiest voor een laars gaat met een subtiel gedrapeerde schacht. Lees meer: De gedrapeerde schacht: Lekker nonchalant

Zwarte schoenen: Hoe je het zegt met zwart

Als jij gek bent felle kleuren hebben we slecht nieuws voor je: komend seizoen staat het teken van zwart, bruin, grijs en nog meer zwart. Hoe donkerder, hoe beter. En nee, het is niet meteen sober en triest. Als je het op een leuke manier matcht, kom je juist elegant en chic voor de dag. Omdat we snappen dat het soms best moeilijk is om een ‘kleuromslag’ te maken in fashion, hebben we een aantal praktische tips voor je klaargezet. Lees meer: Zwarte schoenen: Hoe je het zegt met zwart

Puntschoenen | Upcoming trend

Ja, het is wat: ben je net aan de robuuste ronde neuzen en de sexy peep-toes gewend, zijn de puntschoenen weer in aantocht. En zo lang zijn ze niet eens uit de running geweest, want een aantal jaren terug werden onze puntige vrienden veelvuldig onder outfits gespot. Heb je ze nog ergens in je kast staan? Dan is het tijd om je deze weer voor de dag te toveren – ‘cause they’re back in business, baby! Lees meer: Puntschoenen | Upcoming trend

High heels: Opgewonden van schoenen

Gisteren schreef ik een blog voor mannen over vrouwen. En daarin stond dat wij – vrouwen – van schoenen houden en dat zij – mannen – ons daar altijd blij mee maken. Nou, het is ook nog eens door een Amerikaans wetenschappelijk bewezen dat wij gek, maar dan ook echt GEK zijn op schoenen. Schoenen zijn favoriet, blijkt uit de resultaten. Zelfs mannen moeten soms wijken voor onze schoenenliefde. Lees meer: High heels: Opgewonden van schoenen

Schoenen kopen: man versus vrouw

“Schatje, hoe laat ben je thuis? Ben je al bijna klaar met shoppen?” “Jazeker! Ik heb een paar leuke dingen gescoord”. “Toch geen schoenen hé?”. Je durft bijna geen antwoord te geven. Een zachte ‘ja’ rolt over je lippen en je hoort hem aan de andere kant van de lijn zuchten. “Je hebt al zóvéél schoenen! Jammer van het geld”. Jammer van het geld? Helemaal niet! Dit is een kwestie van investeren. Mannen, ze snappen er ook niets van. Lees meer: Schoenen kopen: man versus vrouw

Sooco Footbar, the experience!

“Sooco, ohja die schoenenwinkel met die draaiende sushi-bar met schoenen!” Juist! En wij willen je graag meer vertellen over de Sooco Footbar experience. Welkom in onze Footbar, kijk snel met ons mee en ervaar zelf! Lees meer: Sooco Footbar, the experience!
My Shoppingbag
Je Shoppingbag is leeg.
€ 5,- korting op je bestelling

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang jouw € 5,- welkomstkorting!

Nee dank je, ik wil geen korting.

Om je de beste gebruikerservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Bekijk onze cookieverklaring. Als je gebruik maakt van onze site, gaan we ervan uit dat je akkoord bent.