Daar stond ik dan, met mijn tas vol nieuwe kleren uit Parijs voor mijn kledingkast. Hoe ik de kleding ook aan de hangers hing en hoe ik mijn schoenen ook neerzette, het paste NIET. Dat betekende maar één ding… het was tijd voor een grote opruiming! Het oude eruit en het nieuwe erin. Helaas is het niet zo makkelijk als het klinkt. Ik vond een aantal tips die mij hebben geholpen en die ik graag met jullie wil delen!


Motivation is the keyword!

Je bent een uitzondering op de regel als je het leuk vindt om op te ruimen. Waarschijnlijk kijk je – net als ik – al een tijd tegen de rotzooi in je kledingkast aan en heb je zelfs geen zin om je was op te vouwen of netjes in de kast te hangen omdat het toch al een grote bende is. Je weet dat je moet opruimen, maar stelt dat het liefst uit omdat je NIET weet waar je moet beginnen. Nou, dan is het echt tijd om de zaken op orde te stellen!Alles eruit

Ben je er klaar voor? Oké. Haal de hele kast maar leeg! Haal ALLES letterlijk uit de kast en leg het bijvoorbeeld op de grond of op je bed. En laat het even liggen, dat sorteren komt later wel. 


Clean it all up

Want je moet eerst de kast onder handen nemen. Je wil namelijk je nieuwe kleding niet in een vieze, stoffige kledingkast hangen, toch? Maak een sopje en ga in de weer met een doek om alle stofnesten weg te werken. 


Weg, houden of twijfelgeval

Nu komt het moeilijkste onderdeel van je grote opruimbeurt: het sorteren van je kleding. Gezien dat naar alle waarschijnlijkheid wat tijd in beslag neemt, kan jouw kast mooi drogen. Maak tijdens het sorteren drie stapels: een stapel met kleding die weg kan, een stapel met items die je wilt houden en een stapel met twijfelgevalletjes. 

-Weg 

Deponeer niet meteen alles in een vuilnisemmer om er maar van af te zijn. Misschien maak je er familieleden of vrienden blij mee. Daarbij is het altijd een goede zaak om de kleding te doneren aan het Leger Des Heils of een ander goed doel.

-Houden

Vouw de kleren netjes op, hang ze vast aan een hanger en zet de schoenen netjes op een rij.

-Twijfelgeval 

Natuurlijk heb je kledingstukken of schoenen waar je nog niet helemaal over uit bent. Je hebt een truitje gekregen van je overleden oma maar trekt het eigenlijk niet meer aan. Of de dure winterjas… Jammer van het geld om weg te doen! Hak knopen door: alles wat je langer dan een half jaar niet hebt gedragen, beland op de ‘weg’ stapel. Je zult merken dat je het betreffende kledingstuk helemaal niet mist.


Wat te doen met je oude schoen?

Bij schoenen vind ik het een ander verhaal. Is de schoen vies en ziet ‘ie er niet mooi uit? Gooi het niet meteen weg. Zet de schoen even aan de kant. Na afloop pak je de schoenen er weer bij. Veeg met een droge doek het grove vuil van de schoen. Pak een emmer met lauw water en begin met boenen (niet te hard!). Klaar? Behandel de schoenen na met herstellende en beschermende sprays (van bijvoorbeeld het merk Bama). En… wat vind je van het resultaat? Ze kunnen nog best een ronde mee of niet?

kastopruimen

Bijna klaar…

Klaar met sorteren? Mooi. Je kunt je kleding weer terughangen in de kast. Sorteer alles op soort (broeken bij broeken, shirts bij shirts, schoenen bij schoenen) en misschien zelfs op kleur om orde te behouden. Je wil immers lang genieten van jouw opgeruimde kast! Blijf gemotiveerd om je kast netjes ingericht te houden. 
Zo. Hoe voelt dat nou, nieuwe kleren in een opgeruimde kast? Veel beter toch… Ik ben in ieder geval blij dat ik het heb gedaan.Ook interessant

Trend report: nude kleuren
Nike Air Max Day: 30 jaar!

Wat vind jij?

Je kan een reactie plaatsen door eerst een in te loggen.

Recente Berichten

Nike Air Max Day: 30 jaar!
Trend report: nude kleuren
9 manieren om jouw leren jasje te combineren
Dit zijn de kinderschoenen trends van dit zomerseizoen
Sooco story: fashionblogger Essere Moda bezocht onze Footbar Store

Check ons ook op

Twitter

Bloglovin'

Follow

De laatste Trends

Feedbackcompany

Categorie

Archief

My Shoppingbag
Je Shoppingbag is leeg.
€ 5,- korting op je bestelling

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang jouw € 5,- welkomstkorting!

Nee dank je, ik wil geen korting.

Om je de beste gebruikerservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Bekijk onze cookieverklaring. Als je gebruik maakt van onze site, gaan we ervan uit dat je akkoord bent.