Dames

Dames

Bronx
159,99
Kleur
Maat
169,99
Kleur
Maat
Bronx
179,99
Kleur
Maat
169,99
Kleur
Maat
Bronx
179,99
Kleur
Maat
159,99
Kleur
Maat
Bronx
139,99
Kleur
Maat
Bronx
149,99
Kleur
Maat
159,99
Kleur
Maat
159,99
Kleur
Maat
159,99
Kleur
Maat
Bronx
159,99
Kleur
Maat
Bronx
179,99
Kleur
Maat
Bronx
179,99
Kleur
Maat
Bronx
179,99
Kleur
Maat
Bronx
189,99
Kleur
Maat
Bronx
159,99
Kleur
Maat
169,99
Kleur
Maat
Bronx
189,99
Kleur
Maat
179,99
Kleur
Maat
Bronx
139,99
Kleur
Maat
169,99
Kleur
Maat
Bronx
189,99
Kleur
Maat
Bronx
149,99
Kleur
Maat

ALLES OVER DAMESSCHOENEN KOPEN

INTRO

Schoenen zijn één van de meest belangrijke onderdelen van je outfit. Niet alleen kunnen ze je outfit maken of breken, schoenen beschermen je voeten. Of het nu tegen een harde ondergrond is of tegen de kou. Wist je dat je heel veel fouten kunt maken tijdens shoe-shopping waardoor je achteraf spijt kan krijgen? Wij willen je behoeden voor het maken van fouten en geven je hieronder onze tips voor de juiste maat, waar je op moet letten om een kwalitatieve schoen te kiezen en redenen om te kiezen voor echt leer. 

HOE BEPAAL IK MIJN SCHOENMAAT?

Het is belangrijk dat de schoenen goed passen, want niemand wordt vrolijk van te kleine of te grote schoenen. Daarbij kunnen voeten in de loop van de tijd veranderen en daardoor zijn goed passende damesschoenen van essentieel belang. Het is niet moeilijk om je eigen schoenmaat te bepalen. Pak een stuk karton of papier, maak een omtrek van je platte voet of zet een stip bij de grote teen en bij de hiel. Meet het stuk tussen de grote teen en de hiel op. Zorg ervoor dat je beide voeten opmeet, het kan namelijk voorkomen dat één damesvoet iets langer is. Een volwassene dient 8 tot 10 millimeter extra ruimte in de schoen te hebben. De maattabel, die beschikbaar is op elke productpagina, en hieronder en geeft aan welke maat bij het aantal centimeters hoort. 

Maat Lengte 
 35 219-225 
36  226-231 
37  232-238 
38  239-245 
39  246-252 
40  253-259 
41  260-266 
42  267-273 
43  274-280 
44  281-287 
45  288-294 

Twijfel je toch over de maat? Bestel meerdere maten zodat je thuis kunt uitproberen welke het beste zit. Schoenen die niet passen of niet lekker zitten, stuur je bij ons gratis retour. 

HET BELANG VAN EEN KWALITATIEF GOEDE SCHOEN

De kwaliteit van damesschoen is erg belangrijk, maar goede damesschoenen komen niet zo maar uit de lucht vallen. Daarom hebben wij in onze collectie uitsluitend A-merken gespecialiseerd in hoogwaardig kwalitatieve damesschoenen. Schoenen van betere kwaliteit zijn niet altijd de goedkoopste schoenen, maar ze ‘mishandelen’ je voeten niet en gaan langer mee. Je kunt beter één paar kwalitatief goede schoenen aanschaffen zonder problemen, dan drie paar schoenen in de kast waar je telkens ergernissen van hebt. Bewezen is dat 1 dag in een beknelde schoen er voor kan zorgen dat er verstoring in de vorm van je voet ontstaat, waardoor voetafwijkingen ontstaan. Dit wil je toch niet op je geweten hebben? 

HOE KIES IK DE JUISTE SCHOEN VOOR MIJ: WAAR MOET IK OP LETTEN?

Smalle voeten, brede voeten, een hoge wreef: geen voet is hetzelfde en daarom is het belangrijk dat je schoenen koopt die bij je voeten passen. Een schoen heeft allerlei losse elementen die ervoor kunnen zorgen dat de schoen perfect bij je voet past. Denk aan de sluiting, de hak of de stand van de voet. Hieronder sommen we een aantal punten op waar je op moet letten: 

- Koop schoenen die perfect passen. Schoenen die te klein zijn zorgen ervoor dat je voeten als het ware worden tegen gedrukt waardoor de voet een onnatuurlijke vorm aan gaat nemen. Dit kan leiden tot klachten als pijn in de voeten, knieën en rug. Te grote schoenen zijn ook niet handig. In te grote damesschoenen kunnen voeten schuiven en dan kan er eeltvorming ontstaan. Het is erg van belang om regelmatig je schoenmaat op te meten. 

- Schoenen met een hak van 2 à 4 centimeter geven de meeste steun omdat je voet zo in de juiste stand staat en je kuit ontspannen is. Welke hakhoogte voor jou ideaal is, heeft ook met gewoontes te maken. Vrouwen die altijd platte schoenen dragen, kunnen moeilijk op hoge hakken bewegen. Je leert immers lopen naar de schoenen die je vaak draagt. Om hamertenen te voorkomen, draag je niet een te hoge hak omdat de druk vooraan bij de tenen dan groter is. Ook de breedte van de hak is van belang, hoe smaller de hak, hoe kleiner het steunoppervlak. 

- Ga jij voor stabiliteit? Kies dan voor een hak die niet smaller is dan de schoen. 

- Schoenen lopen fijner als de hiel wordt ondersteund en op zijn plaats wordt gehouden. Zo is de kans op het omzwikken van enkels ook minder. Let er bij het kopen van een lage schoen op, dat er een versteviging (contrefort) zit bij hiel en dat deze goed aansluit op de voet. Deze hielomsluiting moet niet met de duim in te drukken zijn. 

- Heb jij pijnlijke tenen of uitsteeksels aan je voet? Dan is het belangrijk dat de schoen geen voelbare naden en stiksels heeft, en het bovenleer niet hard maar soepel is. 

- Als je last hebt van gevoelige tenen, dan is het lopen op een verende rubberen zool prettiger. Om een juiste afwikkeling van je voet te stimuleren, moet je de schoenzool, wanneer je deze in de hand hebt, licht kunnen buigen bij de voorvoet. 

- De schoen past het beste, wanneer de schoen over de wreef goed sluit. Bij een lage schoen geldt de regel dat deze zo hoog mogelijk op de wreef eindigt, zo’n 1 cm voor de buigingslijn. Wanneer de schoen een lage wreef heeft, heeft de schoen weinig houvast om de schoen, waardoor je voet gaat slippen bij de hak. 

TIPS VOOR ELKE FASE IN HET ONLINE AANKOOPPROCES

Voor het winkelen 

Je wilt een nieuw paar schoenen online bestellen. Van tevoren is het goed om jezelf een aantal dingen af te vragen, om het ultieme droompaar te selecteren. Zo moet je bij jezelf nagaan waar je de schoenen voor gaat gebruiken: ga je ze dagelijks dragen of is het een paartje voor erbij? Daarnaast kun je bedenken welke stijl bij je past. Schoenen die je naar je dagelijks naar je werk gaat dragen horen netjes te zijn maar ook bij je stijl passen en lekker zitten. Zo kun je al een aantal categorieën of merken wegfilteren die het gemakkelijker maken om een keuze te maken. 

Tijdens het winkelen 

Als je dan lekker aan het shoppen bent en je ziet een leuk paar, moet je een keuze maken voor de juiste maat. Het is immers zo dat niet ieder model dezelfde maatvoering gebruikt. Wat je kunt doen is je voet opmeten door plat op een vel papier te gaan staan, de omtrek te tekenen en de afstand te meten tussen je grote teen en de hak. Het aantal mm kun je opzoeken in de tabel die bij elke productpagina aan te klikken is. Linker- en rechtervoeten kunnen een half maatje verschillen, meet daarom beide voeten op en ga voor de juiste maat uit van de grootste voet. 

Na het winkelen 

Ben je tevreden met je nieuw paar schoenen, bewaar altijd de bon. Wanneer je een klacht hebt, kunnen we met de bon meer voor je betekenen. Als je twijfelt over of de schoenen goed zitten, is het het beste om ze thuis vaak te passen en er desnoods de hele dag thuis op te lopen. Schoenen kun je het beste passen in de namiddag, dan zijn je voeten het meest uitgezet. Wanneer je er buiten op gelopen hebt, vervalt je retourrecht. 

REDENEN OM DAMESSCHOENEN TE KOPEN VAN ECHT LEER

Bij het kopen van nieuwe damesschoenen sta je soms in twijfel: kies je voor duurdere schoenen van echt leer of van een goedkopere variant gemaakt van imitatie leer. Die imitatie leren schoenen zien er immers net zo leuk en mooi uit. Toch zijn er redenen waarom je beter kunt kiezen voor damesschoenen van echt leer. Damesschoenen van echt leer: 

- Passen zich gezond aan de vorm van de damesvoet aan 

- Zorgen er voor ventilatie en dat voeten kunnen ademen 

- Zijn gemaakt van hoogwaardige materialen, steviger en gaan langer mee 

- Hebben een verminderde kans op infecties, schimmelvorming en zweetvoeten 

- Bieden meer comfort dan damesschoenen van imitatieleer of kunststof 

VEELGEMAAKTE FOUTEN TIJDENS HET KOPEN VAN DAMESSCHOENEN

- Houd geen schoenen met pijnpunten 

Als je een nieuw paar hebt gepast, kan het zijn dat je pijnpunten voelt. Vaak zullen deze zitten boven de hiel, bij de tenen of bij de wreef. Hoe leuk de schoenen ook zijn, het is niet aan te raden een paar schoenen te kopen waarbij je meteen al pijnpunten voelt als je een paar stappen zet. Als je dit toch doet, onder het mom van uitlopen, krijg je een lange tijd last van deze pijnpunten. Ook is het zo dat uitlopen alleen in de breedte van toepassing is, als je tenen te strak zitten, zullen ze strak blijven zitten. 

- Ga geen schoenen passen in de ochtend en trek de juiste sokken aan 

Gedurende de dag zetten je voeten uit. Als je nieuwe schoenen gaat passen, kun je dit het beste laat in de middag doen. Je voeten zijn dan helemaal uit gezet en dan weet je zeker dat de schoen genoeg ruimte biedt. Een andere fout die je kan maken is door de schoen met verkeerde sokken te passen. Vaak koop je je winterschoenen al in het zomerseizoen. Pas je laarzen, trek dan een dik paar sokken aan en geen dunne panty. Dan weet je zeker dat je niet voor verrassingen komt te staan. 

- Koop niet blindelings dezelfde maat en hetzelfde merk schoen 

De meeste mensen kopen blindelings schoenen in de maat die ze altijd al hebben. Maar in de loop van het leven kan je voet veranderen, en daarnaast kunnen maatsystemen per merk veranderen. Meet dus eens in de zoveel tijd je voet op zoals hierboven beschreven, zodat je geen risico’s loopt.