HUB

HUB

Sale
109,99 74,99
Sale
109,99 74,99
Kleur
Maat
Sale
89,99 39,99
Sale
89,99 39,99
Kleur
Maat
Sale
79,99 34,99
Sale
79,99 34,99
Kleur
Maat

Intro 

Al sinds de oprichting in 2004 focust HUB Footwear zich op het produceren van schoenen die van hoge kwaliteit en tijdloos zijn. Het merk staat voor een atletische, metropolitaanse levensstijl, gecombineerd met een simpele en minimalistische uitstraling. Een houding en stijl die je terugziet in de gehele collectie. 


Het ontstaan van Hub Footwear 
De oprichter van het Nederlandse bedrijf HUB Footwear is een voormalig professioneel tennisspeler: Huub van Boeckel. Huub van Boeckel heeft zijn sterke mentaliteit en liefde voor sneakers nooit verloren, waardoor hij geïnspireerd raakte om zijn eigen sneaker te ontwerpen. Van Boeckel werd Nederlands kampioen enkelspel in 1982 en hij won vijf keer de nationale titel in het herendubbelspel met Marc Albert en Menno Oosting. Van 1980 tot 1983 was hij met Marcelle Mesker de sterkste in het gemengd dubbel. Internationaal liet Huub zich ook spreken in het dubbelspel. Met Michiel Schapers won hij in 1987 het Challenger toernooi van Valkenswaard. In datzelfde jaar was hij met Wolfgang Popp verliezend finalist van het toernooi in Tel Aviv. Zijn hoogste positie in de wereldranglijst was de 93e plek in 1985. 

Tennis, zoals we dat vandaag kennen, is niet altijd zo geweest. De originele sport met een racket werd ‘real tennis’ genoemd. Het dateert uit de 16e eeuw en werd gespeeld door de Europese royalty. Dit is ook hoe de sport bekend werd als “Sport of Kings”. De ‘real tennis’-banen dienden als de belangrijkste bron van inspiratie voor de HUB collectie van deze zomer. In deze klassieke tennisbanen, zijn rechte lijnen afgewisseld met een klassieke typografie en symboliek, terwijl het speelveld zelf een unieke ruimte was dat beide wanden en vloer bezetten. Lijnen en kleuren van de ‘real tennis’-banen zijn letterlijk overgenomen en komen terug op de zolen en de uppers van de collectie. 

De naam van het merk HUB komt van de Engelse term hub, een plek waar mensen samenkomen om gedachten te wisselen. De schoenen van HUB bezitten over een oranje Z-stitch, die werkt als een ‘connector’. Het symbool staat niet alleen voor een fysieke connectie van materialen, maar ook voor een connectie waar mensen zich verbinden met hun eigen hubs. 

De stijl en collectie van Hub 
Elk seizoen worden kenmerken van de tennis-scene geobserveerd en dienen als bron van inspiratie om een aantal klassieke ontwerpen opnieuw uit te vinden. Dit resulteert in een must-have voor dames en heren voor het volgende seizoen. Een uit de jaren 70 tenniszool is de basis voor de designs. Naast sneakers voor dames en heren heeft HUB ook een collectie van sportieve veterschoenen. 

Materialen, patronen, stijlen en subtiele details zijn allemaal bewerkt om zo een uniek aanbod van schoenen te creëren, die een simpele en minimalistische stijl uitstralen. Zo blijven ze trouw aan de wortels en de idealen van deze Nederlandse firma. 


Het succes van Hub Footwear 
HUB heeft meer dan 1200 verkooppunten in Europa en wordt gedistribueerd in Noorwegen, Zweden, Finland, Denemarken, Duitsland, Nederland, Rusland, België, Luxemburg, Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk en het Verenigd Koninkrijk. 

HUB heeft een stadse attitude, een simpele look en een verfijnde persoonlijkheid. Door de persoonlijkheid terug laten komen in hun design, in combinatie met een casual leren upper, heeft HUB Footwear grote successen behaald. Dit is een garantie voor succes in de toekomst.