• Gratis bezorgd vanaf €30,- in Nederland
  • Gratis retour binnen Nederland
  • Veilig online betalen
  • 14 dagen niet goed, geld terug
  • Snelle levering 2 tot 5 werkdagen
Vorige pagina

Modekleuren lente en zomer 2017

maandag, 26 december 2016

Met kleuren als wit, blauw en roze sla je de plank nooit mis in het zomerseizoen, maar welke kleuren zijn nu echt trending aankomende lente en zomer?


Met kleuren als wit, blauw en roze sla je de plank nooit mis in het zomerseizoen, maar welke kleuren zijn nu echt trending aankomende lente en zomer? Kleureninstituut Pantone heeft de modekleuren voor 2017 bekend gemaakt en voorspelt dat 'Greenery', een frisgroene kleur, als de nummer 1 trendkleur onze kledingkast op gaat fleuren. Volgens Pantone is deze groene kleur het beste te combineren met neutrale nude tinten, pastels en metallics. Wij zetten de shortlist van 10 Pantone modekleuren voor de aankomende zomer voor je klaar.

De 10 trendkleuren zomer 2017 volgens Pantone

Het thema van de modekleuren van de zomer van 2017 lijkt een mengsel van heldere en levendige kleuren. De Pantone kleuren zoeken de associatie op met natuur en aarde verschijnselen. Van de warmte van zomerse dagen tot frisse lucht uit de bergen. De 10 zomerkleuren lijken op het oog vrolijke, zomerse kleuren, maar als je ze los van elkaar bekijkt zitten er ook rustigere tinten tussen. Van flamboyant oranje tot boerenkool groen...
De modekleuren komen niet zomaar uit de lucht vallen en worden zorgvuldig gekozen op basis van verschillende sociaal-culturele elementen. De als trendkleur van 2017 verkozen Greenery tint wil mensen hoop en geruststelling geven, in de periode van politieke en sociale onrust waar we momenteel in verkeren. Daarnaast is de gedachte dat hoe meer mensen opgaan in het moderne stadsleven, hoe meer behoefte ze hebben aan rust en eenheid die de natuur biedt.
Hieronder vind je de shortlist van top 10 modekleuren voor het voorjaar van 2017 door Pantone geïnspireerd door de modeontwerpers op de Fashion Weeks.

1. Primrose yellow

Geel is een zonnige en vrolijke kleur die energie uitstraalt. De Primrose Yellow kleur van Pantone is een echte zomerkleur, die uitstekend matcht bij de blauwe en groentinten van dit seizoen. Je kunt de kleur ook wel omschrijven als romig geel. Een kleur die je meevoert naar zonnige oorden, waar je van gaat lachen. Deze statement kleur werd op de catwalks veel gedragen in een statement jurk.

2. Pale dogwood

Een dromerig en rustig onderdeel in het kleurpalet van Pantone voor de zomer van 2017 is Pale Dogwood. Dogwood betekent kornoelje in het Nederlands en doet ons denken aan fluffy, zacht en een zachte blush. De roze rustige trendkleur heeft iets weg van nude en kan goed gecombineerd worden met het hardere roze Pink Yarrow.

3. Hazelnut

Wellicht de meest veelzijdige en multi-inzetbare trendkleur op de lijst van Pantone: Hazelnut. Deze kleur is een tint lichter dan de hazelnoot zoals wij hem kennen en een beetje nude kleurig en neutaal. De kleur is bijna warm beige te noemen. Hazelnut is een kleur die je zeer goed combineert met andere kleuren uit het pallet zoals Pale Dogwood, Pink Yarrow en Kale. Deze kleur kan vanaf het vroege voorjaar tot aan het einde najaar van 2017 gedragen worden.

4. Island Paradise

Island Paradise is een frisse aqua blauwe kleur die je wil laten ontsnappen naar een paradijs. Een koel blauwe tint met een beetje groen die je gedachten laat varen naar een eiland vol palmbomen en het witte zand tussen je tenten. Een optimitische en vrije kleur die op de catwalks in verschillende soorten stoffen zoals tule, polyester en katoen werd gebruikt. Het blauw steekt mooi af bij de kleur Flame in kleding met prints.

5. Greenery

De trendkleur van 2017: Greenery. Appeltjesgroen is het woord wat bij mij opkomt. Deze frisgroene kleur is experimenteel en we zijn dan ook benieuwd hoe we deze kleur in de zomerkleding en schoenen terug gaan zien. Deze geelgroene tint ademt positiviteit en fraai en heeft een beetje pit. Deze zomerkleur is goed te combineren met neutrale of juist felle kleuren, diepe schaduwkleuren, pastellen en metallics.

6. Flame red

Flame is de knalkleur van deze zomer en staat prachtig bij een zongebruinde huid. Deze rood-oranje tint hoort bij de zomer en straalt kracht en plezier uit. Er zit een kopertoon in deze kleur die de tint warm maakt. We kunnen de rood-oranje kleur flamboyant noemen en is zeker in het oog springend. Op de catwalks werd deze felle kleur verwerkt in one pieces en avondjurken.

7. Pink Yarrow

In het voorjaar wordt een opmars van roze verwacht. Naast het zachte Pale Dogwood prijkt Pink Yarrow door onze roze bril. Deze fuchsia of hot-pink kleur is de uitschieter in het Pantone pallet voor de zomer. Het is een vrouwelijke kleur die ideaal is om mee te accentueren. De kleur is feestelijk en tropisch, een kleur vol energie.

8. Niagara

De Niagara blauwe kleur is een jeansachtige denim kleur die goed te combineren is. In combinatie met nude tinten zul je deze kleur veel gaan zien deze zomer. De kleur Niagara staat voor gemak en een relaxte sfeer. Het Niagara blauw was de meest geziene op de catwalks. Deze kleur is goed te combineren met het Island Paradise en Lapis Blue blauw.

9. Kale

De tweede groene tint in het zomer kleuren pallet van Pantone voor 2017 is Kale: de kleur van boerenkool. Kale is een echte lifestyle tint; buitenleven en gezonde shakes horen bij dit genre. Het legergroene Kale is prima als ondertoon te gebruiken als je andere kleuren uit het pallet eruit wil laten springen. Het is een Britse kleur passend bij de heritage stijl.

10. Lapis Blue

Onze favoriet van dit seizoen qua trendkleur is Lapis Blue. Deze diepblauwe kleur heeft stijl en is een opgewekter alternatief voor zwart. De kleur hangt tegen het marine blauw aan en is zowel goed gekleed te dragen of als eyecatcher in effen items. De intens blauwe kleur knalt en heeft een koninklijk tintje. Een kleur die lekker dominant is maar ook stijlvol.

Na de rustige modekleuren Rose Quartz en Serenity van 2016 moeten we nu nog wel even wennen aan het harde groen. Maar wie weet lopen we er deze zomer allemaal in weg. Welke van deze Pantone trendkleuren ga jij dragen deze zomer?

Vorige pagina
Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Sooco