• Gratis bezorgd vanaf €30,- in Nederland
  • Gratis retour binnen Nederland
  • Veilig online betalen
  • 14 dagen niet goed, geld terug
  • Snelle levering 2 tot 5 werkdagen
Vorige pagina

Trend report: de choker

woensdag, 13 juli 2016

Sommige zullen nu vast denken: choker, wat is dat? De choker is een trend die bij veel trendvolgers nog niet bekend is qua naam maar wel hoe het eruit ziet.


Sommige zullen nu vast denken: choker, wat is dat? De choker is een trend die bij veel trendvolgers nog niet bekend is qua naam maar wel hoe het eruit ziet. De choker is een musthave ketting die je steeds vaker voorbij ziet komen. De ketting die in de jaren ’90 werd gedragen is één van de vele trends uit die periode die nu een heuse comeback maakt.

Meet the choker

Een choker wordt in de volksmond ook wel een kettinkje genoemd alleen zit deze variant strakker en wat hoger om je nek. De choker zie je in veel verschillende maten en soorten op social media voorbijkomen. Een subtiel kettinkje waar een steen in zit, een dun lintje of een touwtje. En alles in verschillende kleuren en details. Wij van Sooco vinden de choker een erg leuke trend! De choker maakt een outfit af en is sexy, simpel en classy!

Veel modellen en sterren worden al gespot met de tofste ketting van dit seizoen. Je ziet Kendall Jenner, Gigi Hadid en Romee Strijd regelmatig met een choker om. De choker trend staat ook bij iedereen leuk! Het is afhankelijk van jouw outfit of de choker subtiel of opvallend is. De choker trend is zeker festival proof maar is ook leuk voor naar een feestje, school en, eventueel als het mag, naar je werk. De choker is niet gelegenheidsafhankelijk en geeft jouw outfit net even dat beetje extra.

Hoe bepaal je nou welke choker goed bij jou past?

Als je kijkt naar de modellen en de sterren zie je dat ze vaak een zwarte choker dragen maar er zijn ook opvallende zilveren chokers voor bij een rustigere outfit. Het is net wat jij leuk vindt en wat jij aan hebt qua outfit. Kijk dus eerst naar jouw outfit, naar de kleuren en de prints. Hierna kan je de kleur van de choker bepalen, en of je er een bedel aanhangt of niet. Een choker kan ook samen met een andere ketting, die lager om je hals hangt, gedragen worden. Minimalistische kettingen zijn onlosmatig met de choker verbonden en worden veel gecombineerd. De choker komt het mooiste uit bij een blote hals. De ketting is dus goed te combineren met top met een brede of lage hals maar ook met de trending off-shoulder top of jurk. Qua kleuren kun je de choker het beste dragen bij een rustige outfit, dan komt deze het mooist uit en wordt de aandacht naar jouw ogen getrokken!

Zelf een choker maken?

Je kunt een choker ook zelf maken! Het is easy om te doen. Je kunt een touwtje of lintje gebruiken in een kleur en stof naar keuze. Doe het touwtje of lintje om je nek om te kijken hoe lang hij moet zijn en knip het touwtje of het lintje op maat. Zorg er wel voor dat de choker lekker zit en niet te strak om je nek want dat is natuurlijk niet fijn. Om de choker leuker en aparter te maken kan je een steen, bedel of munt in het midden van het touwtje of lintje hangen. Eventueel kan je deze met een draad in dezelfde kleur als jouw touwtje of lintje iets vast stikken zodat de steen, bedel of munt niet verplaatst als je de choker om hebt. Wil je het helemaal goed doen dan kun je en kettinkjessluiting aan het touwtje of lintje vastmaken. Jouw eigen gemaakte choker is nu klaar! Heb jij zelf een choker gemaakt? Stuur ons dan een foto, wij zijn erg benieuwd naar het resultaat!

Vorige pagina
Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Sooco