• Gratis bezorgd vanaf €30,- in Nederland
  • Gratis retour binnen Nederland
  • Veilig online betalen
  • 14 dagen niet goed, geld terug
  • Snelle levering 2 tot 5 werkdagen
Vorige pagina

De evolutie van de trainers

zaterdag, 21 maart 2015

Je kunt niet meer zonder - een paar goede trainers van merken als Nike en Adidas. Maar hoe is het begonnen en wat staat ons precies te wachten?


Trainers zijn de laatste jaren meer een ‘ding’ geworden in de modewereld. Van glitter versies op de catwalk van Chanel tot de minimalistische versies die een statement werden. Een stijlvolle sneaker aan de voet staat gelijk aan een designertas om de arm. Het is niet de eerste keer dat de modewereld trainers omarmt en sinds de Olympische Spelen in 2012 groeit de populariteit van de sneaker gestaag. De groei van trends als sportswear en casual looks hebben zeker bijgedragen. Tijd om eens in de trainers te verdiepen.

De trainer trend van de afgelopen jaren

Het begon allemaal een tijdje geleden. De zomer van 2013 is de zomer van de sneakers. Vrouwen kopen massaal een paar sportieve stappers, nadat designer Ashish sneakers van Reebok op de catwalk gebruikte en designer Moschino ook sneakers inzette tijdens de show ‘Cheap and Chic’. In december 2014 sloegen schoenenwinkels massaal sneakers in, dus het is niet zo vreemd dat er rond Kerstmis veel sneakers onder de kerstboom lagen. En ach, het nieuwe jaar begin je in de sportschool – dus waarom ook niet met een paar nieuwe sneakers? Inmiddels heeft iedereen minstens één paar in de kast staan


Maar om welke trainers gaat het eigenlijk?

Merken als Nike, Converse, adidas en New Balance vieren hoogtijdagen. Misschien wel jaren. De schoenen van deze merken zijn namelijk de meest verkochte sneakers van de afgelopen twee jaren. En welke van de sneakermodellen waren het meest populair? Je raadt het misschien al… De Nike Roshe sneaker in het zwart en de Nike Women’s Air Max Thea in het wit. Nike spant hiermee te kroon en mag zich wel de meest populaire sneakermerk van het moment noemen.

Neutrale kleuren blijven favoriet. Meer dan 16.000 zwarte paren sneakers worden momenteel door vrouwen uit The United Kingdom gedragen – wat neerkomt op 25% van de totale sneakermarkt. Neutraal gekleurde trainers komen daarna met 23%, gevolgd door de grijze varianten met 20%.

What about the future?

We verwachten dat de trainer-trend zich nog even voort blijft zetten – dus je kunt nog lekker lang genieten van die sportieve, comfortabele stappers van je. De casual lifestyles die de laatste jaren zijn opgekomen en de drang om te participeren aan sporten blijven voorlopig nog wel even hangen en dat betekent dat de actieve footwear nog wel even blijft. Het sportieve element wordt steeds meer een onderdeel van de catwalks en designers zullen er meer mee gaan experimenteren.

Vorige pagina
Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Sooco