Clarks

Clarks

Sale
139,99 89,99
Sale
139,99 89,99
Kleur
Maat
Sale
119,99 64,99
Sale
119,99 64,99
Kleur
Maat
139,99
Kleur
Maat

Alles over Clarks schoenen

Intro 

Het feit dat het mogelijk is dat jouw opa ze vroeger droeg, is misschien nog wel het leukst van de hele schoen. De desert boot bestaat al sinds 1949 en dat viert ‘ie door terug te keren in het hedendaagse modebeeld. Inmiddels mogen we wel zeggen dat de Clarks desert boots behoren tot de onsterfelijke modellen, die nooit – maar dan ook echt nooit volledig uit beeld verdwijnen. 
Het ontstaan van Clarks Originals 

Het begon bijna 200 jaar geleden in 1825 toen twee broers, Cyrus en James Clarks, de handen ineen sloegen om samen eigen schoenen te ontwerpen. Cyrus looide de schapenhuiden en James maakten daarvan pantoffels. Deze pantoffels waren zo gewild, dat ze al snel werknemers moesten aannemen om het werk bij te houden. Gelukkig was daar de Singer naaimachine in 1865. Hierdoor begon het bedrijf C. & J. Clark International Ltd als kool te groeien en brak zij in 1883 door met schoenen, die met natuurlijke vormen en lijnen van de voet in het achterhoofd, waren ontworpen. 

De Clarks desert boots: de bordeelsluiper 
Het duurde even voor de Clarks desert boots in beeld kwamen. Pas in 1949, vak na de Tweede Wereldoorlog, ontwierp Nathan Clark de desert boot, die was geïnspireerd op de vrijetijdslaarzen uit Caïro van Britse legerofficieren. Een simpele belijning en een crepe zool, dat was alles wat Nathan nodig had voor een succesverhaal. 

De Clarks desert boots waren lange tijd immens populair, vooral bij Parijse mannen. Ze wegen weinig, zijn zacht en zijn vrijwel geluidloos door de unieke zool. Niet zo vreemd dat ze de bijnaam ‘bordeelsluipers’ kregen. Inmiddels dragen niet alleen mannen, maar ook vrouwen Clarks desert boots en zijn de boots in nieuwe jasjes gehesen. Nubuck, suède, geschuurd leer, een mooi leopard print, noem het maar op, de mogelijkheden zijn eindeloos. De boots staan erg stylish onder een jeans en maken van chic pantalon een stijlvolle eyecatcher. Kortom, de Clarks desert boots mogen niet in jouw garderobe ontbreken. 
Alles over Clarks geschiedenis Village 

Al vanaf het begin dacht het Engelse bedrijf altijd anders dan andere schoenenmakers. En deden ze dingen ook anders. Van de pantoffel uit 1825 naar voeten meten met een iPad, briljante ideeën maakt Clarks anders dan anderen. Clarks heeft nog steeds haar hoofdkantoor waar het allemaal begon, in Street, Somerset, Engeland. Echter worden hier geen schoenen meer geproduceerd. In plaats daarvan, in 1993, werden overbodige fabrieksgebouwen omgebouwd tot het vormen van Clarks Village. Dit was de eerste speciaal gebouwde factory outlet in het Verenigd Koninkrijk. 

Een studie naar voeten vanwege Leonardo da Vinci 
Leonardo da Vinci beschreef de mensenvoet als ‘a masterpiece of engineering and a work of art’. Om beter te begrijpen dan anderen wat da Vinci bedoelde, heeft Clarks de mensenvoet grondig bestudeerd. Ze hebben gekeken hoe het zich ontwikkeld heeft en de biomechanica en de manier waarop de voet beweegt zijn onder de loep genomen. Zo kon Clarks bepalen wat nodig is om voeten gezond en gelukkig te houden, en hebben zo de perfecte schoenen gecreëerd. 

De Leather Working Group 
Leer is het belangrijkste materiaal voor Clarks en zorgt er daarom graag voor dat leer duurzaam en op een verantwoorde manier wordt gebruikt. Om deze reden heeft Clarks de Leather Working Group (LWG) opgericht. Het doel van LWG is het promoten van een duurzaam en gepaste business-omgeving binnen de leerindustrie waarbij transparant gewerkt wordt. 

Om door LWG goedgekeurd te worden moeten leerlooierijen aantonen dat zij beschikken over de juiste procedures die laten zien dat de huiden afkomstig zijn uit Brazilië en niet van boerderijen die betrokken zijn bij de ontbossing van de Amazone. 

De gevarieerde collectie van Clarks 

Clarks heeft meer dan 22.000 stijlen van schoenen waarvan een paar gezorgd hebben voor een revolutie. Denk bijvoorbeeld aan de iconische Desert Boot, ontworpen in 1950 door Nathan Clark. Hierna volgt in de jaren 60 de onvermijdelijke bestseller Wallabee. 
De Nature, maakte in eind 1980 zijn debuut door zijn sportiviteit en casual look, en is recentelijk herboren door een nieuw ontwerp en design. 

En dan heb je nog Trigenic Flex, een moderne klassieker in de maak. Vakmanschap, hoogwaardige kwaliteit en draagcomfort in combinatie met innovatieve ontwerpen tot op de dag van vandaag. Dat is wat Clarks bijzonder en succesvol maakt. 

Het succes van Clarks 
Clarks is werelds nummer één fabrikant in alledaagse schoenen – een internationaal bedrijf dat meer dan 50 miljoen paar schoenen ontwerpt en verkoopt elk jaar. Clarks is gigantisch gegroeid sinds dat Cyrus en James Clark begonnen met de pantoffel s van schapenhuid in 1852, maar de grondbeginselen zijn nog altijd hetzelfde gebleven. Wat begon in Street (Somerset, Engeland) is uitgebreid tot Amerika, Europa en Azië met verkooppunten in 35 landen. 

Clarks en dierenwelzijn 
Clarks is voorzichtig in het werken met gerenommeerde leerlooiers waarvan huiden een bijproduct zijn van de vleesindustrie. Klanten die liever geen dier-afkomstige producten gebruiken, kunnen bij Clarks ook terecht voor schoenen in niet-lederen materiaal, zoals textiel en synthetisch leer. Door het aanbieden van een breed scala aan producten probeert Clarks ervoor te zorgen dat alle klanten worden voorzien van hun behoeften. 

Chukka vs. desert boots 
Voor we overgaan tot de styling tips, moeten we eerst iets duidelijk maken. Chukka boots en desert boots zijn niet hetzelfde. Om het verschil te onthouden, moet je eraan denken dat alle desert boots chukka boots zijn, maar niet alle chukka boots desert boots zijn. Eigenlijk is de desert boot een subgroep van de chukka boot. De chukka boot komt oorspronkelijk uit de Polo wereld waar het term was om het spel mee aan te duiden. Desert boots werden gedragen door Britse soldaten in de woestijn (vandaar de naam). De kenmerken van de twee soorten boots zijn hetzelfde: 2 of 3 vetergaten en een hoogte tot de enkel. Ook zijn beide boots gemaakt van dezelfde materialen. Het is de vorm die ze beide een chukka boot maakt, toch is de desert boot iets ronder dan de chukka boot. 

Vrouwen: Clarks casual combineren 
Clarks zijn van die schoenen die je gewoon wilt hebben. Dames dragen Clarks of andere desert boots bij een casual look. Helemaal van nu is de nouveau preppy look, denk aan oversized kleding, bretels en een boyfriend jeans. Match hier je Clarks bij en je look is compleet. Voor een dagelijkse look staan Clarks ontzettend leuk bij een zwarte jeans. In de winter zijn zwarte, cognac of beige kleur Clarks favoriet. In de zomer zijn Clarks verkrijgbaar in lichtere kleurtjes zoals pastelgroen of roze. 

Mannen: Clarks desert boots combineren 

1. Dressing up 
Wanneer je aan desert boots denkt, denk je niet meteen een party outfit. Dit is wat we moeten veranderen om ze geweldig te maken voor een feestelijke of zakelijke gelegenheid. Natuurlijk is wat je bij je zwarte desert boots draagt cruciaal; in combinatie met een jeans voldoen ze niet aan een formele look. Maar, gedragen met een nette broek en blouse, kun je een slimme look creëren die formeel en stylish is. 
Een paar zwarte desert boots combineer je goed met een wit overhemd en een pantalon. Omdat je gaat voor een nettere look is het advies je broekspijpen niet op te rollen, omdat je het anders meer casual maakt. 
Om je nette dressed up look af te maken draag je er een mooi colbert bij, die je coole stijl helemaal af maakt. Je hoeft natuurlijk niet voor een zwart jasje te gaan, je kan ook kiezen voor grijs of een camel kleur. Anything that suits your style! 


2. Dressing down 
Een casual look met desert boots is waar de meeste mannen voor zullen gaan. Het geweldige aan desert boots is dat je ze met een diversiteit aan looks kan combineren en je niet gebonden bent aan een paar items in je gaderobe. 
Draag bijvoorbeeld beige desert boots voor een casual look. De kleur en het materiaal maken de schoen comfortabel en casual. Het enige wat je in gedachten moet houden is dat je je look clean moet houden. 
Voor een ultieme casual look met Clarks desert boots, kun je ze dragen met een bewerkte jeans en een rood shirt of geblokte blouse. Het rode shirt steekt mooi af bij het blauwe van de jeans en dit werkt geweldig voor de beige kleur van de schoenen. 

"The world needs Originals"