Heren

 

HERENSCHOENEN

De herenschoenen voor het voorjaar en de zomer verrijken jouw garderobe want ze zijn zowel stijlvol, comfortabel en een tikkeltje sportief. Zo vind je de geschikte schoenen voor iedere gelegenheid, voor iedere outfit en is er voor ieders wat wils. Sportieve merken als adidas, Nike en Puma hebben ook dit seizoen weer stoere sneakers uitgebracht en natuurlijk zijn de desert boots van Clarks en veterboots van Timberland ook weer van de partij. Een trend van dit seizoen zijn zachte materialen zoals suède en nubuck. Een paar goede schoenen en nette schoenen maken de man en daarmee ook de outfit! Daarom hebben wij bij Sooco daar rekening mee gehouden en selecteerden voor jou de beste modellen voor de voorjaarscollectie. Leef je uit in onze online herenschoenen shop. Schoenen voor heren van merken als adidas, New Balance, Nike, Converse, Timberland, Vans, en Bjorn Borg staan op jou te wachten!

ALLES OVER HERENSCHOENEN KOPEN

INTRO

Ook voor mannen geldt: een paar schoenen kan een outfit maken of breken. Goede schoenen zijn belangrijk voor je lichaam, voor jezelf om er verzorgd uit te zien en voor je voeten. Hoe fashionable je kleding ook is, met een paar afgetrapte gympen zie je er niet echt verzorgd uit. Wist je dat je heel veel fouten kan maken tijdens het online kopen van herenschoenen? Laten we er samen voor zorgen dat dit niet gebeurd door onze tips voor het online kopen van herenschoenen. 

HOE BEPAAL IK DE SCHOENMAAT VAN MIJN HERENSCHOENEN?

Je hebt een paar toffe sneakers in onze webshop gespot en wil ze het liefst zo snel mogelijk bestellen en in huis hebben. Maar welke maat heb je eigenlijk? Geen zorgen, wij gaan je helpen. Pak een A4 papier en een pen. Ga met je platte voet op het papier staan zodat je hele gewicht erop leunt. Zet vervolgens een streepje bij je langste teen en de hiel. Wat je vervolgens moet doen is de afstand meten tussen de twee streepjes en voilà je hebt de lengte van je voet in millimeters. Om de ideale pasvorm te creëren tel je 5 mm bij het aantal millimeters op, zodat er genoeg ruimte is voor je voet. In de schoenen tabel, die op elke productpagina en hieronder te vinden is, kun je zoeken welke schoenmaat bij de lengte van jouw voet hoort. 

 Maat Lengte
38  239-245
39  246-252 
40  253-259 
41  260-266 
42  267-273 
43  274-280 
44  281-287 
45  288-294 
46  295-301 
47  302-308 
48  309-315 
49  316-322 
50  323-329 

Twijfel je toch over de maat? Bestel meerdere maten zodat je thuis kunt uitproberen welke het beste zit. Schoenen die niet passen of niet lekker zitten, stuur je bij ons gratis retour. 

WAAROM DE SCHOENEN VAN JOU ALS MAN EXTRA AANDACHT VERDIENEN

Een gegeven waar je als man altijd op bedacht moet zijn is dat vrouwen letten op details. Schoenen zijn onbewust altijd het eerste punt van aandacht bij een vrouw. De theorie hierachter is dat een vrouw intuïtief weet dat schoenen het kledingstuk zijn waar de doorsnee man het minste aandacht aan besteed. Zien de schoenen van een man er netjes en verzorgd uit, dan is in de ogen van de vrouw de kans groot dat de rest ook goed ziet. Dit zou jou voldoende moeten overtuigen om extra aandacht aan je schoenen te besteden en om ervoor te zorgen dat je schoenen er netjes en verzorgd uit moeten zien. Gooi die oude afgetrapte schoenen dus weg en draag geen gympen tijdens een date.

HELP, IK MOET SCHOENEN KOPEN VOOR MIJN MAN/VRIEND!

Omdat de meeste mannen het niet leuk vinden om te winkelen, kan het maar zo zijn dat jij als vrouw verantwoordelijk bent voor het aanschaffen van een paar nieuwe schoenen. Beter, want je vond het allang tijd om die afgetrapte sneakers weg te gooien. Het handigste is natuurlijk om online een aantal schoenen te bestellen en je man of vriend vervolgens thuis te laten passen en kiezen. Hiermee voorkom je dat je het geslenter door de stad en kan je man de schoenen rustig in eigen omgeving passen. Weet je niet precies welke maat je vriend heeft? Je kunt de voet opmeten zoals hierboven uitgelegd, maar je kunt ook meerdere maten bestellen want retourneren is bij ons gratis. 

Als je man zelf schoenen uit moest zoeken, zou hij waarschijnlijk weer dezelfde type schoen of merk nemen die hij altijd draagt. Wanneer jij als vrouw aangesteld bent om iets nieuws te kopen, geeft dat je ruimte om iets anders uit te proberen. Laat je man uit de comfort zone komen en bestel eens een ander merk of type schoen dan gebruikelijk. Kies bijvoorbeeld eens voor trendy desert boots in plaats van nette schoenen, of sneakers in plaats van sportieve veterschoenen. It’s your choice!

VEELGEMAAKTE FOUTEN TIJDENS KOPEN VAN HERENSCHOENEN

- Koop nooit te grote of te kleine schoenen 
De juiste schoenmaat is bepalend voor het draagcomfort van je herensneakers of -schoenen. Te kleine schoenen kunnen een hoop ellende voor jouw mannenvoeten veroorzaken. En dan hebben het niet alleen over zere voeten, maar ook blaren, gebarsten hielen, likdoorns en ingegroeide nagels kunnen het gevolg zijn van het dragen van te kleine herenschoenen. Wanneer je te grote schoenen koopt, gaat je voet schuiven en ontstaat er eeltvorming. De gevolgen van een te grote of te kleine schoen zijn duidelijk, zorg daarom altijd dat je schoenen perfect passen. 

- Pas je nieuwe herenschoenen niet in de ochtend en trek de juiste sokken aan 
Het spreekt misschien voor zich maar toch: als je schoenen past is het handig om de juiste sokken er bij aan te trekken. Eentje van katoen dus en geen dikke thermosok als je in de winter je zomerschoenen gaat passen. Pas ook altijd de linker- en rechterschoen aan, er is namelijk een grote kans dat je voeten ongelijk zijn. Ga tijdens het passen ook altijd staan en een stukje lopen. Als je gaat staan zet je voet nog iets uit. De beste tijd om nieuwe schoenen te passen in het einde van de middag. ’s Ochtends zijn je voeten namelijk nog dun, waar ze in de middag opzwellen. Zo voorkom je dat je schoenen later te klein aanvoelen.