Converse

Converse

Sale
69,99 39,99
Kleur
Maat
Sale
39,99 24,99
Kleur
Maat
Sale
64,99 49,99
Kleur
Maat
Sale
74,99 49,99
Kleur
Maat
Sale
64,99 29,99
Kleur
Maat

Intro 
Converse is een wereldwijd Amerikaans fashion bedrijf dat schoenen, sportkleding en sportartikelen fabriceert. Tegenwoordig zit het hoofdkantoor in North Andover, Massachusetts. Converse sneakers is opgericht door Marquis M. Converse in Malden, Massachusetts Verenigde Staten. Sinds 2013 is het bedrijf onderdeel van Nike. 

Hoe is Converse ontstaan? 
De Converse Rubber Shoe Company werd in 1908 opgericht door Marquis Converse en richtte zich in eerste instantie op de productie van winterschoenen met rubberen zolen voor dames, heren en kids. Later werden hier schoenen uit zeildoek aan toegevoegd. Bijna 10 jaar later, in 1917, kwam hier de bekende basketbalschoen Converse All Star bij. Oorspronkelijk werd de All Star gemaakt als NBA basketbalschoen en in 1940 liep elke basketballer op de zogenoemde Chunks. Door deze schoenen kwam het typerende “piepen” van de schoenen op de ondervloer tijdens het basketballen tot leven. Ook werden de All Stars gedragen door het Amerikaanse team op het allereerste olympische basketbaltoernooi. 

In 1923 werd aan de All Stars het extra kenmerk “Chuck Taylor” toegevoegd. Dit ter ere van basketballer Charles Hillis Taylor. Taylor nam in 1921 zelf contact op met Converse om ze verbeteringen voor hun schoenen aan de hand te doen. Dit omdat hij last had van pijnlijke voeten tijdens het spelen. Het werd een langdurige samenwerking tussen Taylor en Converse, die tot zijn overlijden in 1969 de boodschapper was van het merk. 

Naast de Chuck Taylor ontwikkelde Converse ook de schoenen voor basketbalteam New York Renaissance en begon een samenwerking met schoenen voor Badminton ster Jack Purell. 

De Chuck Taylor All Star toen en nu 
De vernieuwde versie, de Chuck Taylor 2, is de eerste poging van het bedrijf om het vlaggenschip van de organisatie te updaten sinds de twintigste eeuw. Het bedrijf is begrijpelijkerwijs terughoudend om dingen te veranderen. De All-Stars zijn het ding waaraan de meeste omzet wordt behaald en de fans zijn die-hard fans van het klassieke design. 

Toen het bedrijf in 1990 probeerde All-Stars te introduceren die meer comfortabel waren en minder design inconsistenties hadden, kwamen de die-hard fans in opstand. Ze misten volgens de Washington Post de imperfecties in de rubberen band, die de basis vormt van de schoen. Daarom besloot het bedrijf terug te gaan naar een minder perfecte schoen. 

Tot aan 1971 was de kleurkeuze van een All Star gemakkelijk, want er waren alleen witte en zwarte varianten te koop in een hoge of lage variant. In 1971 werden de eerste gekleurde canvas schoenen geïntroduceerd. Daarnaast kwamen er speciale modellen uit zoals Glow-in-the-dark Chucks in 1988. 

Het Converse logo 
Het Converse logo is één van de meest populaire en herkenbare logo's in de sportindustrie. Jim Labadini, één van de medewerkers van het bedrijf, creëerde in 1970 het memorabele chevron (tweebenige v-vorm) in combinatie met de ster. 

De huidige versie van het Converse logo bestaat uit een ster die in een cirkel is geplaatst. Er zijn een paar variaties van dit logo voor de verschillende afdelingen van het bedrijf. Het meest bekende alternatief is het woord Converse voorzien van een ster aan de binnenzijde van een vierkante letter O. 

Voor het logo zijn neutrale kleren gebruikt. Het gebruik van de witte kleur in het logo staat voor zuiverheid, charme en verfijning, terwijl de zwarte kleur staat voor uitmuntendheid, prestige en de elegantie van het merk. 
Het lettertype van Converse is een op maat gemaakte moderne versie van het Sans-Serif lettertype. 


Feitjes over Converse die je nog niet wist 
- Het bedrijf is bezit van een opname studio in Brooklyn, waar bands gratis tracks kunnen opnemen. 
- In de film Rocky zit een scene waarin de boxer Converse sneakers draagt. 
- De Rolling Stones maakten de Chuck Taylor de officiële sneaker van de Steel Wheells Tour in 1989. 
- Gedurende de tweede wereldoorlog trainden Amerikaanse soldaten op All-Stars. 
- Er werken zo'n 2858 mensen voor Converse in Amerika gebaseerd op een rapport uit 2015. Er zijn 75 winkels in Amerika en zo'n 160 verdeeld over de wereld. 
- Ondanks dat de All-Star één van de meest iconische schoenen is, heeft het bedrijf een lange periode van economische tegenspoed gekend in de jaren 90. In Januari 2001 is het bedrijf zelf failliet verklaard en later overgenomen door Footwear Acquisitions. Sinds 2003 is Converse in handen van Nike. 


Andere bekende Converse modellen 
Tijdens de Olympische spelen van ’84 was Converse officiële sponsor en droegen bijna alle spelers All Stars. Rond deze tijd ontwikkelde het bedrijf ook de sneaker “Weapon” die samen met de slogan “Choose your Weapon” in de markt werd gezet. 

Als opvolger van de All Star werd in 1996 de All Star 2000 gemaakt. De schoen kenmerkt zich door een logo patch uit leder. De nieuwe schoenen was een gigantisch succes en werd direct een miljoen keer verkocht. 

Het succes van Converse bleef niet onopgemerkt door andere concurrenten. In 2003 zorgde dit ervoor dat Nike het bedrijf opkocht voor 305 miljoen dollar. 

Hoewel Converse in de loop der jaren veel verschillende modellen en kleuren op de markt heeft gebracht blijft de klassieke All Star in het wit de meest succesvolle schoen aller tijden. Al kun je natuurlijk altijd verandering aanbrengen in de kleur zoals je ziet in deze video: