Havaianas

Havaianas

Havaianas
31,99
Havaianas
31,99
Kleur
Maat
Havaianas
29,99
Havaianas
29,99
Kleur
Maat
Havaianas
29,99
Havaianas
29,99
Kleur
Maat
35,99
Kleur
Maat
Havaianas
29,99
Havaianas
29,99
Kleur
Maat
Havaianas
29,99
Havaianas
29,99
Kleur
Maat
Havaianas
35,99
Kleur
Maat
31,99
Kleur
Maat
Havaianas
35,99
Kleur
Maat
Havaianas
31,99
Havaianas
31,99
Kleur
Maat
31,99
Kleur
Maat
Havaianas
29,99
Havaianas
29,99
Kleur
Maat
Havaianas
35,99
Kleur
Maat
Havaianas
31,99
Kleur
Maat
32,99
Kleur
Maat
Havaianas
26,99
Havaianas
26,99
Kleur
Maat
Havaianas
26,99
Kleur
Maat
Havaianas
26,99
Kleur
Maat
Havaianas
26,99
Kleur
Maat
Havaianas
28,99
Havaianas
28,99
Kleur
Maat
32,99
Kleur
Maat
34,99
Kleur
Maat
Havaianas
28,99
Havaianas
28,99
Kleur
Maat
Havaianas
28,99
Havaianas
28,99
Kleur
Maat

Alles over Havaianas slippers en schoenen

Intro 

Als je aan de zomer denkt, denk je aan Havaianas. Het Braziliaanse merk staat wereldwijd bekend om haar slippers omdat ze gemaakt zijn van een speciaal soort rubber wat de slippers duurzaam en flexibel maakt. Deze rubberen slippertjes zijn perfect voor een dagje naar het strand door hun materiaal. Naast slippers verkoopt Havaianas ook sandalen, espadrilles, sneakers en accessoires. 

De geschiedenis van de bekende Havaianas slipper 


Havaianas is een Braziliaans merk en betekent Hawaianen in het Portugees. De slippers zijn bedacht door Scotsman Robert Fraser in 1962 en het bedrijf is onderdeel van het Braziliaanse moederbedrijf Alpargatas. 
eigenaar havaianas geschiedenis slippers 
Geïnspireerd door de traditionele Japanse Zōri sandaal, waarvan de zolen gemaakt zijn van rijsthalmen, was Robert Fraser de eerste persoon die slippers van rubber in massa produceerde. De textuur van de rubberen zolen van Havaianas zijn als rijstkorrels, één van de vele details wat Havaianas zo herkenbaar maken. Binnen twee jaar werden de Havaianas gedragen door vele Brazilianen. 

Oorspronkelijk hadden álle Havaianas witte voetbedden en gekleurde zolen en bandjes. Omdat de slippers simpel en goedkoop waren, werden ze erg populair bij de onderklasse van de Braziliaanse bevolking. De slippers waren er in het begin alleen in het wit en lichtblauw. Door een productiefout werden de slippers groen en wit. Havaianas besloot de slippers toch te verkopen wat zorgde voor een ware sensatie. De jaren erop begon Havaianas de slippers in verschillende kleuren te verkopen, wat ze vandaag de dag nog steeds doen. 

Het bedrijf heeft een positief imago van Brazilië opgebouwd door het beeld van Havaianas als kleurrijk, vrolijk en eenvoudig product. De overheid van Brazilië heeft de slippers zelfs toegevoegd aan de lijst van basis goederen, net als rijst en bonen, om de inflatie onder controle te houden. 

Tijdijn – Wat gebeurde er door de jaren heen bij Havaianas? 
1962 – Oprichting van het bedrijf en het eerste paar Havaianas. 
1964 – Verkopers trekken door Brazilië in hun vintage Volkswagen busje om Havaianas te verkopen. 
1966 – Patent op de vorm van Havaianas. 
1969 – Een productiefout zorgde voor groene Havaianas. De slippers waren eerder alleen verkrijgbaar in blauw en wit. De reactie op de ‘fout’ was zo positief dat Havaianas ook bruine, gele en zwarte Havaianas ging verkopen. 
1980 – Havaianas werden een onderdeel van Braziliaanse levens. Miljoenen paren Havaianas werden elk jaar verkocht. De Braziliaanse overheid noemde Havaianas zelfs een fundamenteel product om de inflatie onder controle te houden, net als rijst en bonen. 
1995 – Havaianas lanceert nieuwe stijlen en printjes. Denk aan de bekende hibiscus bloemen. 
1996 – De jaren 90 waren een keerpunt voor Havaianas. Er ontstond een fashion trend waarbij de witte kant van de slipper naar beneden werd gedraaid waardoor het gekleurde deel bovenop kwam. Hierdoor leek het alsof de slipper slechts één kleur bevatte. Dit was de inspiratie voor de collectie van de stijl ‘Top’. Na enkel acht verschillende kleuren, worden er nu meer dan vijftien verschillende kleuren geproduceerd. 
1998 – De ’98 World Cup hielp mee aan één van Havaianas best verkopende en opvallende stijlen: de ‘Brasil’. De ‘Brasil’ bevat een Braziliaanse vlag op het bandje. Dit viel zo goed in de smaak dat, ook al verloor het Braziliaanse team de World Cup in 1998, Havaianas toch een beetje wonnen. 
1999 – Havaianas werden gedragen in een modeshow van Frans designer Jean Paul Gaultier. Hierop volgden vele samenwerkingen met de grootste merken en designers van de wereld. Havaianas spreidde dit jaar uit naar Spanje, Portugal, Italië, Engeland, Verenigde Staten, Dominicaanse Republiek en Japan. Havaianas kun je nu kopen in meer dan 60 landen. 
2000 – Tussen de milleniumbug en de angst voor het jaar 2000 speelt Havaianas in door het lanceren van de eerste glow-in-the-dark slipper. 
2001 – Havaianas lanceert de ‘Special Collection’. De slippers van deze collectie bevatten exclusieve details als strassteentjes, bedeltjes en andere bewerkingen. Uniek en hand bewerkt door Brazilianen. 
2003 – Alle genomineerden van de Oscars kregen een paar Havaianas. Dit jaar werden de slippers ook in de Filipijnen verkocht. 
2004 – De beroemde Braziliaanse juwelier H. Stern creëerde samen met Havaianas een slipper met 18K goud en diamanten. Ook werden dit jaar de slippers verkocht op de Mauritius eilanden. 
2005 – De vrijdag kreeg een nieuwe betekenis in Brazilië doordat studenten van traditionele scholen in Sao Paulo protesteerden voor het recht om Havaianas te dragen in de klas. Sommige bedrijven hebben vrijdag zelfs uitgeroepen tot Havaianas-dag. 
2006 – Havaianas kreeg een plekje in the Guiness Book of Records. In een jaarlijkse wedstrijd gingen duizenden Australische mensen zich verzamelen op de stranden van het land met hun gekochte waterluchtbed in de vorm van een Havaianas slipper, en vormden de langste lijn. Het bedrag wat ze ervoor kregen werd uitbesteed aan sociale projecten. Dit jaar werd de stijl ‘Slim’ gelanceerd, speciaal voor vrouwen. De ‘Slim’ slipper bevat een dunner bandje. 
2007 – Havaianas lanceert een collectie met de vlag van Taiwan. De Taiwanezen wisten niet hoe je Havaianas uit moest spreken maar het werd ze duidelijk toen ze eenmaal de slippers aandeden. Havaianas verspreidde zich naar de Verenigde Staten en in New York werd een kantoor 
geopend. 
2008 – Havaianas opent haar eerste hoofdkantoor in Europa, in Madrid, Spanje. 
2009 – Havaianas ging een partnerschap aan met Conservation International om het behoud van het koraalrif van de Abrolhos-eilanden te ondersteunen. Hiervoor maakt Havaianas speciale slippers waarvan 7% van de omzet naar de organisatie gaat. 
2010 – Lancering van de ‘Soul Collection’ in Europa. De ‘Soul of Havaianas’ werden verwerkt in een collectie van casual sneakers en espadrilles. Ook werkte Havaianas samen met het Italiaanse fashionmerk Missoni voor een limited edition collectie, wat direct uitverkocht was. 
2011 – Lancering collectie Disney-figuren. 
2012 – Lancering collectie Monsters Inc. 
2015 – Lancering van Mini Bags in de accessoires-lijn en Minions-collectie. 
2016 – Lancering collectie slippers met decoratie van Swarovski en speciale collectie voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. 

De collectie van Havaianas 
De strategie van Havaianas is het focussen op productinnovatie. Het bedrijf introduceerde onder andere slippers met gesloten bovenwerken voor koudere klimaten, slippers met bandjes rond de enkel en zelfs slippers met echte diamanten voor modeshows. De collectie bestaat nu uit ontelbaar veel modellen, printjes en kleuren. Naast slippers maakt Havaianas trendy espadrilles voor dames en heren. 

De slippers van Havaianas hebben een eenvoudig design en zijn volledig gemaakt van rubber. Het synthetische materiaal is waterafstotend waardoor ze ideaal zijn voor dagjes aan het strand of aan het zwembad. Voor kinderen wordt er altijd gekeken naar de helden van het moment zoals Disney-figuren of animatiefilms. 

De uitgebreide collectie biedt slippers die voor iedereen te matchen zijn. Je draagt ze zonder moeite onder je zwembroek of bikini op het strand. Maar ze staan ook goed onder een zomers short of jurkje. Het voetbed vormt zich naar je voet waardoor je er prima een avondje op kunt lopen. De slippers blijven altijd in dezelfde vorm en het materiaal neemt bovendien geen geuren op. 

Havaianas Brasil 
Het populaire Brasil model van Havaianas zien we dit seizoen natuurlijk weer terug. Het model is te herkennen aan de Braziliaanse vlag die op het bandje te zien is. De teenslippers zijn in verschillende felle kleuren te verkrijgen, die je doen denken aan de Braziliaanse cultuur. De zool van de slippers is gemaakt van een bijzondere rubbermix, waardoor het materiaal niet heet wordt door de zon. Ook zijn de zolen erg zacht en bieden ze een aangenaam loopcomfort. 

Havaianas Slim 
Het Slim model van Havaianas is elk seizoen weer te verkrijgen in allerlei kleuren. Het simplistische model gaat zonder moeite de hele zomer mee, en weegt bovendien bijna niks. De slippers zijn volledig waterafstotend waardoor je ze gemakkelijk even kunt afspoelen, en je neemt ze zo weer mee terug. Kies jouw favoriete kleur! 
 

Het wereldwijde succes van het Braziliaanse slippermerk 
Havaianas zijn de meest verkochte slippers ter wereld. Niet alleen om het materiaal waar de slipper van zijn gemaakt, maar ook door de geschiedenis en de origine. Het bedrijf verkoopt meer dan 250 miljoen slippers per jaar, al wordt het overgrote deel – 200 miljoen – in eigen land verkocht. De slippers zijn van hoge kwaliteit, zijn onaantastbaar en de bandjes laten nooit los. In Europa zijn er 14.000 verkooppunten, van strandzaakjes tot boetieks en grote warenhuizen. Wat begon als een slipper voor Braziliaanse werkers, wordt nu gedragen door stijliconen. 

Hoe vallen de maten van Havaianas slippers, sandalen en espadrilles? Welke maat heb ik nodig? 
Op de slippers van Havaianas is zowel de Europese maatvoering, als de Braziliaanse maatvoering vermeld. De Europese maatvoering die je op de slipper ziet staan, komt niet helemaal overeen met de werkelijke maatvoering. De Braziliaanse maatvoering komt echter wel overeen met de werkelijke afmetingen van de slipper (zie onderstaande afbeelding). Daarom hanteert Sooco bij de slippers van Havaianas de Braziliaanse maatvoering. Wat betekent dit voor jou? Eigenlijk niets. Je kiest bij het bestellen van jouw Havaianas slippers gewoon je gebruikelijke schoenmaat. 

-Ik heb normaal gesproken maat schoenmaat 38. Welke maat Havaianas slippers heb ik dan nodig? 
De slippers van Havaianas worden per dubbele maat verkocht. Heb je normaal gesproken maat 38, kies dan bij het bestellen maat 37/38. Wanneer je normaal gesproken maat 37 hebt, kies dan ook voor maat 37/38. 

-Hoe vallen de sandalen van Havaianas? Welke maat Havaianas sandalen heb ik dan nodig? 
Ook bij de sandalen van Havaianas wordt de Braziliaanse maatvoering gehanteerd. Deze vallen qua maat hetzelfde uit als Havaianas slippers. Voor jou betekent dit dat je uit kan gaan van je normale schoenmaat wanneer je Havaianas sandalen wilt bestellen. De Braziliaanse maat die je onderaan de sandaal ziet staan (zie bovenstaande afbeelding) is de maat die wij op de webshop hanteren. 

-Hoe zit het met de Havaianas espadrilles? Welke maat Havaianas espadrilles heb ik dan nodig? 
De espadrilles van Havaianas vallen qua maat iets anders uit dan de slippers en sandalen van dit merk. De espadrilles hebben in werkelijkheid dezelfde maatvoering als de Europese maatvoering. Daarom hanteren wij bij de Havaianas espadrilles de Europese maten. Wat betekent dit voor jou? Eigenlijk niets want heb je normaal gesproken maat 38, kies dan bij het bestellen ook maat 38. 


"The natural habitat of a pair of Havaianas is the beach"