Ipanema

Ipanema

27,99
Kleur
Maat
27,99
Kleur
Maat
27,99
Kleur
Maat
18,99
Kleur
Maat
32,99
Kleur
Maat
32,99
Kleur
Maat
27,99
Kleur
Maat
18,99
Kleur
Maat
34,99
Kleur
Maat
25,99
Kleur
Maat
34,99
Kleur
Maat
27,99
Kleur
Maat
Ipanema
24,99
Kleur
Maat
27,99
Kleur
Maat
25,99
Kleur
Maat
18,99
Kleur
Maat
27,99
Kleur
Maat
27,99
Kleur
Maat
22,99
Kleur
Maat
Ipanema
22,99
Ipanema
22,99
Kleur
Maat
Ipanema
34,99
Kleur
Maat
Ipanema
34,99
Kleur
Maat
22,99
Kleur
Maat
Ipanema
34,99
Kleur
Maat

Alles over Ipanema slippers en sandalen

Intro 
Wie kent de vrolijke slippers van het merk Ipanema niet. Het Braziliaanse merk is geïnspireerd door het meest levendige strand van Rio de Janeiro: Ipanema Beach. 

De geschiedenis van de bekende Ipanema slipper 
Net als andere iconische merken heeft Ipanema een interessant erfgoed. Het merk Ipanema is gevestigd in het Zuid-Amerikaanse land Brazilië met 9000 km strand en zit dus dichtbij het vuur. Het strand Ipanema Beach heeft zoveel prachtige kenmerken dat het merk zich eenvoudig kan laten inspireren door deze mooie plaats. De Braziliaanse vrouwen die flaneren op de boulevards, de charmante stranden, muziek en straatparades en verschillende culturen en stammen betoveren het merk Ipanema. Een deel van het erfgoed van Brazilië waar Ipanema erg trots op is, is het wereldkampioenschap in 1970 en het worden van één van de meest succesvolle voetbalclubs. 

Moederbedrijf Grendene werd in 1971 opgericht door de broers Pedro en Alexandre Grendrene. Deze twee broers hadden het visionaire idee om schoenen te maken met een vorm technologie. De schoenen moesten de geest en levensstijl van de Braziliaanse cultuur representeren. Na succesvolle andere schoenen bracht Grendene in 2001 de Sandalias Ipanema uit. 

Als je in Rio de Janeiro bent moet je zeker even het vlaggenschip van Ipanema ‘Calcadao’ bezoeken. Daar vind je ook de opvallende betegelde boulevard van Ipanema Beach. Een leuk detail is dat dit patroon van de boulevard altijd op de zool van je Ipanema slipper te zien is. Grendene is inmiddels één van de grootste producenten in slippers en sandalen in de wereld. Al meer dan 15 jaar produceert Grendene de Ipanema slippers die in meer dan 90 landen verkrijgbaar zijn. Jaarlijks worden meer dan 200 miljoen paar slippers en sandalen geproduceerd. 

Ipanema combineert het gevoel voor stijl met functies die de slippers en sandalen uniek maken zoals de pasvorm, de 360 graden prints en details op de bandjes. Met een groeiende aanwezigheid in de kasten van bekende Hollywood sterren zijn de slippers van Ipanema te zien aan de voeten van Halle Berry, Angelina Jolie en Ashton Kutchers. Ipanema is ook trotse sponsor van de Mercedes-Benz Fashion Week Swin die elk jaar in juli in Miami Beach gehouden wordt. 

Ethiek en duurzaamheid 
Grendene en Ipanema focussen zich op de hoogste normen als het gaat om duurzaamheid. Alle producten worden gemaakt van 100% recyclebaar Flexpand, een materiaal dat telkens opnieuw gerecycled wordt. Met het oog op het milieu en de toekomst heeft Ipanema het geloof dat fabrikanten in Brazilië en over de hele wereld op een duurzame en ethische manier moeten produceren. Kernwoorden die bij Ipanema centraal staan zijn tevredenheid van de werknemers, 100% recyclebaar materiaal en de natuur. 

De collectie van Ipanema 
De Ipanema collectie is geïnspireerd op Zuid Amerika en uit zich in een explosie van kleur. Het uitgangspunt is een beachy lifestyle met city glamour. Met de Ipanema wijk in Rio de Janeiro in het achterhoofd ontstaat er elke seizoen een collectie ontworpen met comfort en stijl. Met de leukste prints, glitters of juist slippers met neutrale kleuren voor mannen, Ipanema heeft het allemaal. De slipper met een normaal bandje tussen de tenen worden aangevuld door unieke ontwerpen met innovatieve vormen en bandjes. Door de nieuwste vormen, funky prints en een breed kleurenpalet te gebruiken creëert Ipanema elk seizoen de grootste slippercollectie van de wereld. 

Het wereldwijde succes van het slippermerk 
Ipanema kent een lange historie als grootste slippermerk van Brazilie. Het merk gebruikt alleen eigen fabrieken en de slippers zijn 100% recyclebaar. Ipanema werkt met een verantwoordelijkheid voor duurzaamheid. Daarnaast weet Ipanema precies het juiste gevoel, casual en relaxte strand vibes, over te brengen door hun commercials en de gevarieerde collectie. Het merk belichaamt de look en geest van Ipanema en zijn kleurrijke personages: elementen voor het wereldwijde succes. 

"Always new. Always Ipanema”