• Gratis bezorgd vanaf €30,- in Nederland
  • Gratis retour binnen Nederland
  • Veilig online betalen
  • 14 dagen niet goed, geld terug
  • Snelle levering 2 tot 5 werkdagen
Vorige pagina

How to: schoenen inlopen, zó doe je dat!

dinsdag, 28 maart 2017

Het is bijna zomer en dat betekent nieuwe schoenen!


Het is bijna zomer en dat betekent nieuwe schoenen! Sneakers, enkellaarsjes, loafers, instappers, hakken, sandalen, slippers.. te veel om op te noemen. Het komt vaak voor dat je schoenen in het begin een beetje te strak zitten en zelfs een beetje knellen. Maar hoe loop je de schoenen nu in? Wij vertellen het je in deze how to.


Schoenen inlopen: bouw het rustig op

Hoe verleidelijk het ook is om je nieuwe schoenen gelijk te dragen, je weet van tevoren dat je blaren of pijnlijke voeten zult krijgen. De belangrijkste tip is dan ook: bouw het op. Draag je schoenen niet gelijk de hele dag, loop dagelijks een uurtje of twee op je nieuwe schoenen. Op deze manier wennen je voeten aan de schoenen en zullen de schoenen niet meer zo knellen. Wanneer dit goed gaat, kun je de schoenen voor een langere tijd dragen, en uiteindelijk de hele dag. Manieren om je schoenen in te lopen

Naast het opbouwen kun je één (of meerdere) van onderstaande manieren gebruiken om ervoor te zorgen dat je schoenen sneller worden ingelopen:
Manier #1: Draag je nieuwe schoenen thuis. Voordat je je nieuwe schoenen buitenshuis draagt is het slim om de schoenen een tijdje thuis aan te doen. Loop een paar keer de trap op of ren een rondje.
Manier #2: Draag je nieuwe schoenen op het werk. Wanneer je aan je bureau zit te werken kun je net zo goed de schoenen dragen om te wennen. Buiten werktijd kun je natuurlijk wel oude schoenen dragen. Zo bespaar je nog eens tijd!
Manier #3: Draag je nieuwe schoenen ‘s avonds. Draag voor één of twee uur dikke sokken in je nieuwe schoenen. Je voeten zijn namelijk altijd dikker aan het eind van de dag en met extra dikke sokken kun je de schoenen iets meer uitrekken zodat ze de volgende dag beter zitten.

Leren schoenen inlopen

Voor schoenen van leer is er een speciaal trucje. Neem een paar sokjes en maak ze iets vochtig met warm water. Het loopt misschien niet zo prettig, maar het werkt zeer zeker! Draag je nieuwe schoenen zo lang mogelijk en je zal meteen verschil merken. Door het vocht zet het leer namelijk uit, en zullen je schoenen zich meteen beter naar jouw voet vormen.
Er bestaat een spray die ervoor zorgt dat jouw schoenen worden opgerekt, namelijk de Perfect fit Spray van Bama. De perfect fit schoen stretch van Bama zorgt ervoor dat het leer van jouw schoenen zich sneller aanpast aan het model van jouw voeten. De spray zorgt ervoor dat drukpunten worden verlicht en het loopcomfort wordt verhoogd. Klinkt toch perfect? Heb je in ieder geval geen natte voeten.


Synthetische schoenen inlopen

Wanneer je synthetische schoenen draagt, krijg je vaak sneller last van blaarvorming. Dit komt omdat synthetische materialen niet ademend zijn, waardoor je sneller last hebt van zweetvoeten. De wrijving die ontstaat kan zorgen voor blaren. Met behulp van een föhn kun je de plek van de wrijving laten verdwijnen! Draag een paar dikke sokken in je schoenen en verhit met de föhn het knelpunt. Laat je schoenen afkoelen terwijl je ze draagt, en klaar is Kees. Simpel maar effectief.Voorzorgsmaatregelen voor zere voeten bij nieuwe schoenen

-Deodorant
Eigenwijs en toch je nieuwe schoenen willen dragen? Voorkom dan blaren door een beetje deodorant te sprayen of te rollen op je voet op plekken die voor wrijving kunnen zorgen. Hierdoor verminder je de wrijving en heb je dus minder kans op blaren!
-Blarenpleisters
Neem altijd veel (héél véél) blarenpleisters mee. Plak ter preventie een paar pleisters op plaatsen van de voet waar het al knelt. Op deze manier bescherm jij je huid, voorkom je pijnlijke blaren en kun je het best een tijdje volhouden.


Nog steeds te strakke of knellende schoenen?

Doe dan een hersluitbare plastic zak met water in beide schoenen en stop ze dan in de vriezer. Wacht tot het water bevroren is of laat ze een nachtje staan. Het water zet uit doordat het bevriest waardoor de binnenkant van je schoen dus oprekt. Werkt dit of de ouderwetse schoenspanner niet, ga dan langs bij een schoenenmaker of specialist.Door deze tips en tricks versnel je het inloopproces, dus verwacht niet dat je van de een op de andere dag het gewilde resultaat hebt. Het belangrijkste is dat je regelmatig de schoenen draagt, geen hele dagen maar dagelijks een paar uur. Extra verzorging of onderhoudsartikelen nodig? Bekijk dan eens onze Bama collectie. Hier vind je onder andere inlegzolen, schoendeodorants en schoonmaak- en onderhoudsartikelen.

Vorige pagina
Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Sooco